Babičko naše milovaná,

dnes, 16. října 2021 bys oslavila své 95. narozeniny, a musím se ti přiznat, že je to nejen pro mě každý rok velmi speciální den, protože se narodila jedna z mých nejmilovanějších osob!

A protože tento významný den již nemůžeme oslavit osobně a spolu v objetí, rozhodla jsem se, že ti a hlavně nám, co jsme tady zůstali po tobě, vytvořím vzpomínkový web, který bude jen a jen tvůj a bude oslavovat tvůj život a rodinu. Uvedu ho mým srdečným dopisem, kde vyjádřím svou celoživotní vděčnost za vše, co jsi nám darovala a co jsem získala i díky tobě.

Je mnoho věcí, za které ti vděčím a které bych bez tebe neměla, vlastně ani já bych neexistovala, kdyby ses neseznámila a následně nesezdala s dědou. Mockrát Vám oběma tímto děkuji, že díky Vašemu vztahu jste mohli přivítat své 3 děti: Tetu Vlastu, mého Tatínka Tondu a strejdu Jirku. Líbí se mi a ráda to pozoruji, jak všechny tři Vaše děti, mají z tebe i dědy každý kousek v sobě, a to jak navenek i uvnitř. I já jsem hrdá a vděčná za to, že já i moje starší sestřička Verunka jsme jako babičku měly právě tebe. Byla jsi pro nás vždy životním vzorem, jakou maminkou a babičkou bychom chtěly být, navíc jsi nám ji i často skvěle vynahrazovala. Kdybych měla jmenovat jedno místo, kde jsem cítila bezpečný přístav, klid i teplo rodinného krbu, tak určitě vždy u tebe doma na návštěvě, při rodinných víkendových obědech a oslavách. Cítila jsem se u tebe doma, a hlavně s tebou nejen v bezpečí, milovaná a opečovávaná, ale hlavně jako doma a v láskyplném prostředí. Takže za všechno tohle Ti ze srdce díky a nikdy ti nezapomenu, že jsi pro mě byla i tou maminkou, která nefungovala, tak jak by bych si přála anebo měla.

Jako další věc, za kterou jsem ti chtěla poděkovat, musím zmínit i tvůj lidský a laskavý smysl pro pomoc bližním, kteří si o tvou pomoc požádají. Sice mi občas trochu vadilo, že musím čekat, až od tebe odejdou všechny dámy, které čekaly, než je vezmeš na řadu a dozvědí se díky tobě, i kartám, které jim vyložíš, co je čeká a jak se rozhodnout v náročnějším období. Vždy mě zaujaly tvoje dobře míněné rady, láskyplný a citlivý přístup se kterým jsi k nim přistupovala. Také mě fascinovalo, jak skvělou intuici a vhled máš, dokážeš se na ně nacítit a ihned jim poradit to, co potřebují slyšet a jak jim to hezky vysvětlíš, aby se jim ulevilo a mohly se ve svých životech posunout dále. Tvoje karty mě vždy přitahovaly a nechápala jsem, jak je můžeš poznat, co která karta znamená, když na nich není už vidět ani obrázek ani název… Taky jsi pro mě byla vzorem v tom, že pomáhat lidem se dá mnoha způsoby, a že ani v důchodu není potřeba se vzdávat svého poslání i přání.

“Babičko naše drahá, milujeme tě, líbáme tě, posíláme objetí a pro nás jsi tu pořád s námi v našich srdcích i vzpomínkách, děkujeme tam nahoru, že jsme tě měli v našich životech!”

“Babičko naše drahá, milujeme tě, líbáme tě, posíláme objetí a pro nás jsi tu pořád s námi v našich srdcích i vzpomínkách, děkujeme tam nahoru, že jsme tě měli v našich životech!”

Poslední věc, za kterou ti chci sdělit svou vděčnost, je i to, že jsi mi splnila sen a v osmé třídě mě vzala se strejdou Jirkou na 14 dní dovolené k moři na Krétu. Od jakživa jsem měla ráda moře, pláže, koupání a objevování nových míst mimo ČR, ale nikdy jsem nebyla 2 týdny na dovolené v ostrovním ráji. Až nyní se uvědomuji, že to nebylo úplně jednoduché, a to jak z finančního hlediska, tak i jinak, ale díky Vám oběma jsem si takto splnila svůj cestovatelský sen a zjistila jsem, že objevování nových zemí i kultur mě neskutečně baví, že dovolené a moře miluji! Na této dovolené jsem poznala výlety lodí s mořskou nemocí, která mi stála za to, že jsem poprvé v životě viděla a slyšela velryby v jejich přirozením prostředí. Sice jsem se při tomto výletě musela vyzvracet přes okraj lodi a kvůli větru to schytalo i několik ostatních výletníků stojích za mnou, ale za tento životní zážitek mi to stálo, i kdybych měla plavat sama zpět. Také jsem si užila další výlet lodí na nejkrásnější pláž Elafonisi s růžovým pískem, kde jsem se cítila jako v zapomenutém ráji někde v Karibiku. Byla to prostě jedná z nejhezčích věcí, skutků a míst, kterou pro mě kdy, kdo udělal a kam mě vzal, kde jsem si užila plno krásných chvil, splněných přání a gastronomických i nákupních zážitků, které mi umožnily si naplno vychutnat kouzlo cestování. Jako poslední třešničku na dortu zmiňuji i to, že jsem si konečně mohla procvičit angličtinu ze školy, a to reálném prostředí zahraničí a zjistila jsem tak, že znalost jazyků se mi bude hodit po celý život nejen při cestách po světě…

Mohla bych sepsat několik dalších stran poděkování za vše, co jsi pro mě i pro celou naši rodinu udělala a budeme si toho vážit navždy. Myslím, že na nás z nebe nahoře koukáš, dohlížíš, jak se máme a co je nového. Občas si tě dokonce zavolám do snu, kde si s tebou užiji a popovídám, co zrovna potřebuji anebo chci sdílet. Určitě z nás máš radost, jak se máme a co všechno děláme, mě to přijde, že jsi se mnou pořád, protože kousek tebe žije v našich srdcích i vzpomínkách!

A co bych ti tedy chtěla popřát k tvým 95. narozeninám?! Štěstí a zdraví na nebeském mráčku asi nebude to nejpotřebnější… Přeji ti, ať si užíváš nebeské pláže, s vlnami z mraků zalitých sluncem, které jsi vždy milovala a po kterých jsi dokázala nachodit kilometry a sbírat přitom naplavené mušličky. Doufám, že se raduješ v přítomnosti svých milovaných i přátel, kteří tebe i nás opustili dříve, než jsme si přáli a se kterými máš celou věčnost na to si spolu popovídat a smát se!

Nakonec si já přeji i to, že občas nahlédnete s ostatními předky dolů k nám, pošlete nám lásku či podporu v těžké chvíli, když si nevíme rady a nejvíce to potřebujeme. Takové chvíle jsou vzácné, ale o to krásnější s těmi hřejivými pocity u srdíčka!

S láskou v srdci té objímá tvoje
Andrejka & Verunka a celá rodina nejen tvých dětí

Vzkazy do nebe

0 počet vzkazů
Inline Feedbacks
View all comments